Συμμετοχή του ΕΚΠΑ σε Εκδήλωση με Θέμα την Πολιτική Προστασία στο Ευρωκοινοβούλιο

Εκδήλωση με θέμα "Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης των Kαταστροφών" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη, του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και του Ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Κηθύρων Στράτος Χαρχαλάκης, ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος και ο Δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ενώ προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμης Λέκκας.


Στη συζήτηση έγινε εκτενής ενημέρωση για το νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών "rescEU". Αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πολιτική προστασία σε τοπικό, κεντρικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στην ανάγκη συνεργατικότητας και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Προτάθηκαν τέλος μέθοδοι ενίσχυσης και περεταίρω βελτίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχονται από την πολιτική προστασία σε τοπικό επίπεδο, αλλά και δυνατότητες περεταίρω αξιοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. και εξέλιξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Video από την εκδήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=VhX8hBbr8c4