Σάμος: Η επόμενη μέρα

Τη σεισμόπληκτη Σάμο επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Συνομίλησε με τους πολίτες και παραστάθηκε στους πληγέντες και ειδικά στις οικογένειές των δύο εφήβων που έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και των Δημάρχων του Νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης την αρχική εισήγηση έκανε ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας ενημερώνοντας τον Πρωθυπουργό για τα δεδομένα της καταστροφής, ενώ οι παριστάμενοι Υπουργοί αναφέρθηκαν στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν με στόχο την άμεση ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Σάμου και την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε πληγείσες από το σεισμό περιοχές στο Βαθύ και στο Καρλόβασι και στην παράκτια ζώνη που επλήγη από το τσουνάμι.

Όπως δήλωσε ο Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, στόχος του Οργανισμού μεταξύ άλλων είναι η εντατικοποίηση της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των κατοίκων και των ιδιαίτερων ομάδων του πληθυσμού για θέματα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας τόσο από σεισμούς, όσο και από άλλες φυσικές καταστροφές.